Надминах даже себе си! А драконовите яйца ми са направо убиец! Ето и за вас: топ 10 на най-уникалните техники за боядисване на яйца!


Здравейте приятели. Сигурно вече и на вас са ви омръзнали традиционните методи за боядисване на яйца – с лучени люспи , листчета магданоз , памук…

Затова днес решихме да ви дадем няколко наистина интересни и нетрадиционни способа за красиви великденски яйчица , които намерихме в Интернет. Бъдете креативни и резултатите няма да закъснеят!

Боядисване на яйцата с домакинска хартия

Накабете боите на цветни капчици върху лист домакинска хартия (по един лист на яйце). Не е задължително да запълвате с боя цялата хартия, оставете бели петна – ще бъде още по-интересно!

След това напръскайте хартията със смес от оцет и вода (няколко супени лъжици оцет, разтворени във вода). Необходимо е само леко да я навлажните, без да се намокри! След това обвийте плътно яйцето и го „пакетирайте“ в найлонов плик.

Оставете пакетчетата така в продължение на няколко часа (в зависимост от силата на боите) и ще получите прекрасни цветове.

Мраморни яйца с помощта на лак за нокти

От видеото можете да видите как точно се прави. Този метод напоследък придобива все по-голяма популярност. Но най-добре е за целта да използвате издухани от вътрешността яйца, за да не проникне лакът за нокти през черупката.

Пъстри великденски яйца с помощта на пяна за бръснене

Разпределете пяната за бръснене в плитък съд и започнете да капете отгоре боичките. С дървена пръчица направете интересни шарки по повърхността. Оваляйте хубаво яйцето от всички страни, оставете го да изсъхне и изтрийте пяната.

Вулканични яйца

1. Смесете сода с малко вода и хранителни оцветители , така че да се получи мокра маса, която може да се нанася с четка.
2. Вземете четка и започнете да рисувате върху яйцата (твърдо сварени), като нанасяте пръски и капки.
3. Изсипете оцет върху нарисуваните яйца и ги гледайте как „изригват“! Боята ще „заври“ и ще остави уникален модел.
4. Повторете стъпки 2, 3 и 4 отново и отново, докато не сте доволни от резултата. След това преминете към следващото яйце.
5. След завършване на модела можете просто да оставите яйцата да изсъхнат на въздух или да ги изсушите в слаба фурна.

Драконови яйца

1. Изрисувайте сварените и охладени яйца с пастели.
2. След това ги оцветете с акрилна боя , смесена с няколко капки препарат за миене на съдове , може да добавите и блясък . Изчакайте боята да изсъхне (акрилната боя съхне много бързо – около 10-15 минути). След това „остържете“ боята с обикновени клечки за зъби . Получават се много необичайни и интересни декорирани яйца.

Боядисване с разтопени пастели

За целта ви трябват твърдо сварени и още горещи яйца . Поръсете ги с настъргани пастели или просто ги оваляйте в трохите. Получава се нещо страхотно!

Рисуване с помощта на лепило

Отново ще използваме предварително сварени и охладени яйца. С помощта на пистолет направете отгоре фигури от лепило.

След това поставете яйцата в боята за 10-15 минути (или както е посочено в инструкциите на боята). След като изсъхнат, внимателно отделете лепилото и боядисайте отново в различен цвят. Може да ги изрисувате и втори път и отново да потопите в боя. Само трябва предварително да прецените какви слоеве от цветовете искате да имате – започнете от най-светлите тонове и постепенно наслагвайте по-тъмни.

Боядисване с копринени вратовръзки

За този метод също много се говори напоследък. За него са необходими копринени вратовръзки . В парче тъкан плътно увийте суровото яйце. За най-добър резултат тъканта трябва да бъде предварително намокрена. След това увийте яйцето в друг плат и вържете здраво, за да не се „размести“ коприната.

След това яйцата се варят в съд с вода и 100 мл. оцет. И сега най-важното – времето за варене! Тук източниците варират от 30 минути до 4 часа! Най-вероятно това зависи от силата на боята върху коприната. След сваряване оставете яйцата да се охладят във водата в продължение на няколко часа и след това се насладете на прекрасните им шарки!

Източник: http://www.zajenata.bg/

Ако харесвате това, което правим, присъединете се към нашта страница.

Подобни Публикации