Нямам 40, но не можех да клекна до детето на пода. Откакто вземам по 2 лъжички от това вълшебство, даже тичам за здраве в парка!

Грешка е да се смята, че проблемите със ставите започват само в преклонна възраст. Здравето на ставния хрущял и костната тъкан зависи също от наследственост, физическа активност, хормоналния баланс и метаболизма.

При първите признаци на разрушаване на ставите трябва да се помисли за предотвратяване на по-сериозно заболяване.

Добре е, че има народни средства за поддържането на здравето на ставите, които са не по-малко ефективни от фармацевтичните лекарства. Днес сме ви приготвили рецептата за едно от най-мощните лекарства.

Естествен лек за намаляване на възпалението , подобряване еластичността на ставните връзки, и насищане на кръвта с хранителни вещества.

Съставки:
– 1 кг мед
– 10 с.л.
– ленено семе
– 50 гр. обелени сурови тиквени семки
– 5 с.л. суров сусам
– 3 супени лъжици стафиди
– 50 гр. обелени слънчогледови семки
– 50 гр. пшенични трици

Приготвяне:
Всички съставки по-горе се разбъркват в голям съд, след което се поставят в стъклен буркан с капак. Съхранява се в хладилник.

Яжте по 1 ч.л. от това вкусно лекарство 20 минути преди закуска и вечеря. Преди да започнете употребата му се уверете, че не сте алергични към някоя от съставките.

Това средство на основата на меда не само ще подобри работата на ставите, но и ще вдигне имунитета ви. Това се улеснява от витамините и минералите, които се съдържат в големи количества в съставките.

Източник: http://www.zajenata.bg/

Ако харесвате това, което правим, присъединете се към нашта страница.

Подобни Публикации